top of page

תהליך האבחון

 

האבחון הדידקטי/ פסיכודידקטי/ משולב הוא מעין "עבודת בלשות" הדורשת אינטגרציה של ידע תיאורטי עדכני, היכרות של כלי אבחון מהימנים וניסיון בעבודה עם ילדים.

 

האבחון מתחיל בתצפית בכיתה, שיחות עם ההורים והמורים במטרה לזהות את סיבת ההגעה לאבחון והציפיות מהתהליך. לאחר מכן, במהלך בערך חמישה מפגשים, עובר התלמיד סדרה של מבדקים שנועדו להעריך את התפקוד הלימודי שלו ויכולות קוגניטיביות ולשוניות שונות כגון זיכרון, חשיבה מילולית ובלתי מילולית, תפיסה מרחבית, אוצר מילים ועוד.

 

האבחון מאפשר לי להעריך לעומק את סוג הלקות (אם יש) ולקבוע את הדרך הטובה ביותר לטיפול. בסיכום האבחון, בהתאם לצורך, בונים תוכנית טיפול המותאמת לכל מטופל באופן אישי. במידת הצורך אני מפנה גם לבעלי מקצוע אחרים או מקיימת קשר רציף איתם.

 

ההוראה המתקנת נעשית לרוב בתדירות של פעמיים בשבוע והמפגשים משתנים במשכם בהתאם לסוג הקושי, לגיל המטופל ולהתקדמות בטיפול. מטרתה היא להקנות לילד בסיס ולצייד אותו בטכניקות ובכלים ללמידה עצמאית, זאת על ידי התאמת תוכנית עבודה אישית המבוססת על נקודות החולשה ומוקדי החוזק שלו. חשוב להדגיש שיש חשיבות עליונה שאבחונים, טיפולים ושיעורי הוראה מתקנת יינתנו במקום אחד שמרכז ומוביל את הטיפול בילד. בכך יש אפשרות להנחות גם את הצוות החינוכי של בית הספר וכמובן אתכם ההורים.

 

אני מאמינה שניתן לעזור ולקדם כל תלמיד באמצעות תוכנית המותאמת לו באופן אישי, ומועברת על ידי טיפול משולב של ידע תיאורטי, וניסיון מעשי, המעניק לילד סביבה תומכת ומכילה.

 

 

 

 

משחק עם "הומוגרפים"

bottom of page