top of page

שירותים

הצלחה בבית הספר דורשת שיתוף פעולה בין המורים, ההורים, והתלמיד. אני יכולה לעזור לכם בכל היבט של החוויה הלימודית. אם יש לכם שאלות, אפשר להתקשר לייעוץ ראשוני ללא תשלום, כדי ללמוד אילו אפשרויות אני יכולה להציע לך.

הוראה מתקנת
ואסטרטגיות למידה

השיעורים שעושים ביחד עובדים על "כושר המוח" באופן כללי, כמו ששיעורי ספורט מחזקים את כושר הגוף באופן כללי.

אנחנו מתמקדים בעיקר בתגבור בקריאה, כתיבה, הבנה והבעה, ובמושג המספר. כל הנושאים הלימודיים האלה תלויים ביכולת תקינה במיומנויות בסיסיות יותר, כגון אוצר מלים עשיר, ידע לשוני ותחבירי,  קריאה מדויקת, הבחנה בין עיקר לטפל ויכולת הכללה, יכולת בשליפת מלים, יכולת ארגון בכתב, ועוד.

חשוב מאוד לצמצם את הפער בתחומים האלה, יחד עם למידה של חומר מקצועי ספציפי יותר (תורה, היסטוריה, חשבון, וכו').

הבסיס ללמידה הוא קשב – אם לא קולטים את החומר, אין סיכוי לעבד ולזכור אותו. לכן, אנחנו מתמקדים במיומנויות אלה באופן אינטנסיבי, אך בהקשר מעניין, מאתגר, וכיף. יש מגוון רחב של משחקים ופעילויות כדי לעניין את הילד, במטרה להגביר את המוטיבציה שלו ולשפר את היכולות הלימודיות.

 

אבחון קשב

מטרת אבחון הקשב הינה להעריך האם הקשיים של ילדכם נובעים מהפרעת קשב וריכוז. ברגע שהפרעת הקשב מטופלת כראוי ניתן באמת לראות אם קיים גם לקויות אחרות. במסגרת תהליך אבחון להפרעת קשב וריכוז, מקובל לאסוף מידע מכמה שיותר מקורות על מנת לבסס היטב את האבחנה. המקורות המקובלים הינם:

  • שיחת תשאול מקיפה עם המטופל עצמו (בהתאם לגילו), עם ההורים, וכן שיחות לקבלת מידע מן הצוות החינוכי בבית הספר, מדריכים, מטפלים שונים אם יש, וכל דמות אחרת שהינה משמעותית בחיי הילד ותפקודו היומיומי.

  • איסוף מידע באמצעות שאלונים שממלאים המטופל, הוריו והמורים או הגננות. קיימים שאלונים סטנדרטיים עם נורמות המותאמות למין ולגיל המטופל.

  • מקור מידע נוסף הינו מבחן ממוחשב אשר הופך ליותר ויותר פופולארי. מבחן ממוחשב בודק תפקודים קוגניטיביים ומהוה כלי עזר באבחון קשב וריכוז. הוא יכול להועיל , אם כי אינו חובה בכל נבדק, ויבוצע על פי שיקול הדעת של הרופא המאבחן .

אבחון משולב
(פסיכו-דידקטי)

אבחון זה כולל את האבחון הדידקטי והאבחון הפסיכולוגי. הוא מאפשר הבנה עמוקה ורחבה של מהות קשייו של התלמיד, הן מבחינת יכולותיו הקוגניטיביות, הן בהיבט של מיומנויות הלמידה שלו והן בהקשר הרגשי. בדרך כלל, ילדים עם ליקויי למידה נושאים עימם קשיים רגשיים וחברתיים שלעיתים מהווים חלק בלתי נפרד מן הלקות ולעיתים הם תוצאה של ההתמודדות היומיומית עם קשיים בתחומי הלמידה. האבחון המשולב מאפשר ללמוד על הקשרים המורכבים בין תחומי הקושי השונים ולערוך אבחנה מבדלת באשר לסיבות לקשיים בתפקוד. אבחון זה מאפשר בניית תוכנית התערבות כוללנית בתחומי הקושי השונים (לימודי, רגשי וחברתי) ומתן המלצות על התאמות בדרכי היבחנות ברמה 1, 2 או גם ברמה 3.

​הדרכת הורים

קשה להורה להתמודד עם הידיעה שילדו לוקה בלקות למידה. אין הורה המבקש לראות את ילדו נאבק כדי ללמוד את מה שנראה כל כך קל ללמידה לילדים אחרים. הילד שלך יכול להצליח, הוא רק  צריך להיעזר בשיטות הוראה המותאמות במיוחד לסגנון הלמידה שלו ולצרכיו. 

 

 

בדיקת מוכנות לכתה א'

מטרת האבחון הינה בדיקת הבשלות לרכישת מיומנויות הקריאה, הבנת הנקרא, הכתיבה והחשבון בקצב הנדרש בביה"ס, והמלצה על התערבות מתאימה לקראת הלימודים. האבחון בודק יכולות קוגניטיביות (חשיבה ועיבוד מידע, זיכרון, קשב והתארגנות), יכולות גרפומוטוריות ותפיסה חשבונית בהתאם לנדרש מקבוצת הגיל. אבחון זה ייערך במשולב עם אבחון פסיכולוגי או בפני עצמו, בהתאם לקשיים המדווחים.

 

אבחון דידקטי בנושא ספציפי

​האבחון הדידקטי כולל בדיקה מדוקדקת של מיומנויות הלמידה הבסיסיות של התלמיד (קריאה וכתיבה,  אנגלית, או חשבון), תוך התייחסות למנגנונים הקוגניטיביים העומדים בבסיסם (קשב, זיכרון, שפה, תפיסה חזותית וכדומה) וזיהוי אסטרטגיות הלמידה של התלמיד ומידת יעילותן. מטרת האבחון היא איתור ליקויי למידה, הבנה של מהות הליקויים ובניית תוכנית לימודית (הוראה מתקנת) בהתאם לקשיים שנמצאו.

bottom of page